Pune-be érve már kicsi Mumbaiban éreztem magam. Hasonlatos utcácskák, forgalom, emberek és az indiai nagyvárosokra jellemző nyüzsi, fejlettség és folyamatos fejlődés követhető nyomon. Maga a város egy fennsíkon terül el a tengertől -Mumbaitól- úgy hat órányira vonattal. Ennek köszönhetően a klíma valamivel kellemesebb, mint a környéken bárhol és az emberek itt is fülig érő mosollyal végzik mindennapos kis dolgaikat. 

Mi a punei Film- és Televízió Intézet miatt érkeztünk Maharastra állam ezen részére, az Indiában lévő 2 állami filmiskola egyikébe. A kormányzati szinten támogatott intézmény három éves kurzusokban oktatja a filmipar leendő dolgozóit rendezői, operatőri, forgatókönyírói, díszlettervezői és újabban színészi szakokon. A tanulók európai de talán egész világnyi mércével mérten is irigylésre méltó körülmények között sajátíthatják el az álomgyárakban használatos fortélyokat. Hatalmas stúdiói, kamera- és lámpaparkjai, komoly mennyiségben rendelkezésre álló filmnyersanyag készletei, igéző zöldellő környezetbe csomagolva saját szállással, étteremmel, mozival és komplett utómunkafelszereltséggel állnak a hallgatók rendelkezésére.

Az egész hely kicsit egy diákéveimben vágyott és elképzelt hamisítatlan egyetemi campus benyomását kelti, ahogy belépvén a kapun a hatalamas fák között megbúvó épületek között bolyongunk. A területen található még úszómedence is, de a kedvencünk egy épített díszlet a park egy csendes sarkában, a tökéletes Szent Iván Éji álom-helyszín. Ősöreg fák belógó liánjain lehet hintázgatni, míg a közel focipályányi teknőben megfér egymás mellett a lelátó és a színpad egyaránt. Imádni való kis menedékhely, remek lehet ebbe a suliba járni.

Megbeszélvén az elképzeléseinket a rendezői kar vezetőjével a következő hét elejére kapunk időpontot egy interjúhoz úgyhogy lett hirtelen vagy négy napunk Pune-ban. Nekilátunk hát feltérképezni a helyet Osho-tól a Hard Rock Cafe-ig. Bugivugi, mangólasszi lesz, kremássan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hdhippik.blog.hu/api/trackback/id/tr481037017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2009.04.06. 22:09:47

Elhúzódó lassizás ez már kéremszépen. Mikor lesz folytatás?

Cornelius Sulla 2009.04.07. 13:34:05

Tényleg,hun vagytok:)????

baphomet 2009.04.15. 01:24:44

Dinamikus kezdés után igen lagymatag a folytatás. Valami gond van, vagy éppen nagyon nincs?

baphomet 2009.04.22. 22:50:11

És további filmek lesznek-e itt vagy másutt?

baphomet 2009.05.02. 11:00:56

Csak nem? Te csináltad az Annapurna Guest House honlapját? Ha néha idelátogatol, válaszolhatnál. Na meg az előző kérdésre is.

fazekaspeti 2009.05.02. 12:25:54

szia! bocs, hogy igy reagacio nelkul hagytam hozzaszolasidat, kisse el lettem havazva az utobbi hetekben. gozerokkel melozom, mert kicsit leapadtak a forrasim a kalandozasok alatt...

lesznek, lesznek, epp most alakul egy uj, sokkal nagyobb formatumu hdhippik kaland, hamarost jonnek ujra a csodak. meg ezt a kalandot is igyekszem befejezni, de sajna a magyar rogvalosag kicsit elbiggyesztett.

es igen en csinaltam az annapurna guesthouse honlapjat, az is egy jo kis sztori volt. egy filler nelkul erkeztem kathamnduba es szallas kellett. a hotel tulaja (Manjit) szallast es ellatast adott nekem, en pedig osszedobtam nekik ezt a kis szosszenetet... vicces volt, nagyon rendes emberek, ha arra jarsz, feltetlenul add at nekik az udvozletemet.

es nagyon koszonom a figyelmet es hogy meg igy is vissza-vissza latogatsz, nagyon jol esik. remelem a kovetkezo kalandkor is szamithatunk kitunteto erdeklodesedre,

szep napot,

fazekaspeti

baphomet 2009.05.03. 15:35:33

Naná! Én köszönöm a sok érdekes fotót és videót,és persze várom a folytatást. Az Annapurnában jártam, igen, és hát persze megyek még arrafelé (insallah), az üdvözletet pedig átadom, de most előbb teszek egy kis kitérőt a Közel-Keletre (szintén insallah).

baphomet 2010.02.21. 23:07:56

Hosszú film az útról nem lett-e?
süti beállítások módosítása